Je veranda ombouwen tot een kantoor

doorTom Cosyns

Je veranda ombouwen tot een kantoor

Heb je plannen om uw veranda in te richten tot een kantoor?  Met de juiste planning en isolatie kunt u uw veranda het hele jaar door ombouwen tot een functionele kantoorruimte. Dit omvat de muren, het plafond, de ramen en de verwarmings- en koelingssystemen. Het proces kost wat tijd en geld, maar het loont op de lange termijn. Onlnags hebben wij de veranda van Star Taxi in Antwerpen omgebouwd tot een modern kantoor. Hier werken vanaf nu de zaalvoerder en 2 personeelsleden en ze hebben uitzicht op de mooie tuin.

Wilt u ook uw veranda ombouwen tot een kantoor? Hier volgen enkele nuttige tips.

Horrengordijnen

Of u uw moderne veranda nu wilt ombouwen tot kantoor of hem gewoon wilt gebruiken als plek om buiten te zitten, muskietengordijnen bieden de perfecte bescherming tegen vervelende insecten. Ze zijn gemaakt van weerbestendig polyester met een duurzame voering langs de randen. Ze zijn gemakkelijk te installeren en te verwijderen. U kunt ze op dezelfde manier installeren als een zijwand.

Muskietengaasgordijnen zijn er in verschillende kleuren en kunnen worden opgehangen aan gordijnroedes. Ze zijn duurzaam en kunnen in de machine worden gewassen, waardoor ze een goedkope optie zijn die de insecten buiten houdt. Lichte kleuren zijn over het algemeen semi-transparant, maar zwarte gordijnen geven meer privacy.

Horrengordijnen kunnen op maat worden gemaakt of in een winkel worden gekocht. U kunt ook een hor laten bouwen door een aannemer. Deze optie is duurder dan horrengordijnen, maar het zal de investering waard zijn. Muggen zijn vervelend, vooral als u in de zomer veel buiten bent.

Traliepanelen

Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij het installeren van traliepanelen voor uw veranda, en de keuze van het juiste materiaal is cruciaal voor het eindresultaat. Hout is biologisch afbreekbaar, dus een uitstekende keuze voor wie waarde hecht aan het milieu. Vinyl is echter duurder, en niet milieuvriendelijk – het kan moeilijk te verwijderen zijn als het eenmaal geïnstalleerd is, en het rot niet van nature.

U kunt traliewerk kopen in een bouwmarkt, of als u meer een doe-het-zelver bent, kunt u het zelf maken. Om de frames te maken heb je planken van 1×4 grenen nodig. Deze dienen als steun voor de traliepanelen. Als u op zoek bent naar een goede deal, kunt u ook op zoek gaan naar rasterpanelen op garageverkopen en landgoedverkopen.

Zodra u uw rasterpanelen hebt gekozen, kunt u beginnen met de installatie ervan. De eerste stap is het meten van het gebied voor de panelen. Markeer de plek met een metselkoord. Vervolgens installeert u de palen op de juiste afstand van elkaar.

Traliepanelen zijn veelzijdig en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. U kunt er een overdekte veranda mee maken of een privacyhek mee plaatsen. Wat uw voorkeur ook is, u kunt een ontwerp vinden dat bij u past. Of u uw veranda nu wilt gebruiken als kantoor of als extra leefruimte, u kunt rasterpanelen vinden die passen bij uw ruimte en uw behoeften.

Een houten pergola met traliewerk kan een centraal punt vormen in een grote achtertuin. De kleurrijke bloemen en planten geven een rustgevend en vredig gevoel. U kunt zelfs een DIY rasterhek maken door dunne houten latjes te gebruiken. Snijd de latten in een hoek, dan nagel of nieten ze samen waar ze elkaar ontmoeten. Het rasterhek kan een vierkant of diagonaal patroon hebben. Een rechthoekig frame aan de basis kan de look compleet maken.

Planten

Door planten toe te voegen aan uw veranda maakt u er een kantoorruimte van en creëert u een gevoel van privacy. U kunt een bamboemuur planten om de ruimte een moderne uitstraling te geven, of kiezen voor een kleine haag voor een meer rustieke uitstraling. Planten fleuren ook een saaie ruimte op.

Isolatie

Als u van plan bent uw veranda om te bouwen tot kantoor, moet u eerst de vloer eronder isoleren. Dit proces is lastig, omdat u de vloer moet optillen. De beste manier om de ondervloer te isoleren is het plaatsen van een dikke vloerplaat en een dunne ondervloer van 3 mm. Een thermische ondervloer van gouden kwaliteit is hiervoor een perfecte keuze. Kijk voor meer voorbeelden eens bij www.verandaswillems.be

Over de auteur

Tom Cosyns administrator