Taxi Boeking App Ontwikkeling

doorTom Cosyns

Taxi Boeking App Ontwikkeling

Een taxi of taxi boeken app ontwikkeling is een proces van het ontwerpen van een taxi app vanaf nul. Voordat prototypering van de app, de taxi boeken app ontwikkeling bedrijf moet weten over de belangrijke functies en elementen die een taxi boeken app eigenaar wenst te integreren, die zijn vergelijkbaar met een auto verkopen zonder keuring app.

Het bouwen van een taxi of carpooling applicatie is een beetje uitdagend maar toch spannende taak. Er moet worden ontworpen twee verschillende apps voor het helpen van de passagiers boeken hun taxi of rit gemakkelijk met behulp van een smartphone.

Taxi Boeking App Ontwikkeling

A. Passagier app
Een passagier app is een klant app of een gebruiker app die de taxi boeken app download voor het boeken van een taxi of rit. Hier meldt de klant zich aan bij de smartphone carpooling app en gebruikt deze voor het online boeken van taxi’s. Veel elementen helpen gebruikers om gemakkelijk een rit te boeken, waaronder de geolocatie, live taxiboekingsstatus, chauffeursinformatie, in-app chat met de chauffeur, ride-sharing knop, digitale betalingsmogelijkheid, en nog veel meer.

B. Bestuurder App
Een chauffeur applicatie helpt de taxi boekingsbedrijf chauffeurs te accepteren of te weigeren de rit verzoek verzonden door de passagiers via de klant applicatie. Een paar van de essentiële functies van een bestuurder app zijn onder andere bestuurder profiel update, rijden geschiedenis, bestuurder rating, verdiensten geschiedenis, enz.

Ook is er een admin paneel ontworpen door uw taxi boeken app ontwikkelingsbedrijf dat helpt de eigenaar van de carpooling service om een horloge te houden op de lopende zaken als per de locatie en tijd filters. Kortom, een admin paneel kunt u een duidelijk beeld van uw lopende bedrijfsvoering, met inbegrip van lopende ritten, geannuleerde ritten, bestuurder verdiensten, totale bedrijfsopbrengsten, enz.

5 Must-Have Kenmerken van een Taxi Booking App zoals Uber
Hier onthullen we de top vijf functies van een taxi boeken app zoals Uber en Lyft. Deze functies zijn zeer cruciaal om in te bedden in uw taxi boeken applicatie. Laten we verkennen!

Geolocatie

Geolocatie is een element dat uw applicatie helpt bij het detecteren van uw huidige of live locatie. Bijvoorbeeld, de geolocatie faciliteit kan de taxi boeken app te identificeren en uw pick-up locatie in te stellen.

Wanneer een gebruiker of passagier de taxi boeken app opent om een rit te boeken, detecteert de toepassing automatisch de huidige locatie van de gebruiker. Dit is mogelijk door het geolocatie-element dat in uw app is ingebouwd.

Stel drop locatie in

De drop locatie is een belangrijke functie die de gebruiker helpt bij het instellen van een locatie voor de chauffeur om de drop gebied of punt te identificeren. Hier specificeert de gebruiker de drop locatie om de chauffeur te helpen een duidelijk idee te krijgen over de afstand van de pick naar de drop locatie.

We hebben vaak bij Uber en Ola gezien dat de chauffeur de rit vaak annuleert nadat hij de plaats van afgifte heeft bepaald. Dit is waarom deze functie een essentiële rol speelt voor de bestuurder om te begrijpen of de drop locatie geschikt is voor hem of niet.

Kies Voertuigtype

Het kiezen van een voertuigtype is een uitstekende functie die kan worden besproken met uw taxi boeken app ontwikkelingsbedrijf. Hier biedt de app de keuze van de cabine aan de gebruikers voor het boeken van een rit. Het paar of alleenstaande rijders kiezen vaak een sedan of hatchback. Tegelijkertijd, renners kiezen een SUV of busje in een groep van vijf of meer.

Hoe werkt het?

Wanneer een rijder een SUV selecteert, krijgen alleen die rijders het ritverzoek die in een SUV of soortgelijke auto rijden. Dergelijke functies verkleinen de keuze door de app intelligentie te helpen om specifieker te gaan!

Bevestig rit en annuleer rit

De bevestig rit en annuleer rit opties zijn de bestuurder app functies. Zodra de klant app een verzoek stuurt voor een rit, krijgt de dichtstbijzijnde chauffeur app een notificatie. Vervolgens, afhankelijk van de beschikbaarheid, zal de dichtstbijzijnde chauffeur het ritverzoek van de klant accepteren.

Ook, na het bevestigen van de rit, als de chauffeur de rit moet annuleren om welke reden dan ook, heeft de chauffeur app een exclusieve functie, annuleer de rit. Hier kan de chauffeur de rit annuleren, en de melding wordt naar de klant gestuurd. Bovendien hebben veel auto boeking apps de functie om automatisch de dichtstbijzijnde chauffeur toe te wijzen zodra een chauffeur het ritverzoek annuleert nadat het is geaccepteerd.

Live volgen van de taxistatus

Een van de essentiële functies van een gebruikers app is het bijhouden van de status van de bestuurder via Live GPS. Hier kan de passagier de status van de rit volgen tijdens de rit. Ook kan de gebruiker de ritstatus delen met vrienden en familieleden door de link van de lopende rit te delen. En-route is een cruciaal element voor de bestuurder app, het helpen hem te bereiken de drop locatie zonder gedoe.

Over de auteur

Tom Cosyns administrator